Regler for kontakt med børn i Glostrup Svømme Klub
 
Glostrup Svømmeklub er et fællesskab af børn, unge og voksne som omfatter svømmere, trænere, ledere og forældre. Det er centralt for klubben, at vi dyrker glæden og entusiasmen ved sporten, og at vi dyrker kammeratskabet til træning, til stævner, på træningslejre og ved sociale arrangementer.

 
Sporten er også tæt knyttet til følelser. De mindste føler glæde, når en barriere overvindes, og de bliver kede af det, når vandet driller. Konkurrencesvømmere bliver skuffede, når forventninger ikke bliver opfyldt og begejstrede, når et mål er nået. Disse følelser deler svømmerne med hinanden og med klubbens trænere og ledere. Det er en naturlig del af sporten, og det skal der være plads til.

 
For at undgå misforståelser og overgreb mod børnene sætter klubben en grænse for, hvad der er acceptabel og uacceptabel kontakt mellem voksne ledere, trænere og klubbens svømmere. Det er ikke muligt at forudse alle situationer, og derfor skal alle trænere og ledere først og fremmest bruge deres sunde fornuft og tænke på, om de lever op til den status som rollemodel, de bør udgøre, og om en eventuel situation kan blive misforstået af andre eller af svømmeren selv.

 
Glostrup Svømmeklub har derfor vedtaget følgende retningslinier:

Forelskelse

 • Et kærlighedsforhold mellem en voksen træner/leder og en svømmer under 18 år er ikke tilladt.

Berøringer

 • Intime berøringer er ikke tilladt, heller ikke i vandet.
 • Kys på munden er ikke tilladt.
 • Sejrsknus, "trøsteknus" og lignende er en naturlig del af sporten men skal ske med omtanke, og kun hvis svømmeren ønsker det.

Ved omklædning og bad

 • Kønsopdelingen skal altid respekteres også på træningslejre og ved lignende arrangementer.
 • Hjælp til omklædning af mindre svømmere må kun ske efter tilladelse fra forældrene, medmindre det drejer sig om overtøj og sko.

Social kontakt i fritiden

 • Social kontakt mellem klubbens svømmere og trænere/ledere er centralt for klubben, men når der er social kontakt, skal der altid være mindst to svømmere til stede for hver voksen.
 • Det er ikke tilladt for trænere og ledere at have besøg af én eller flere svømmere, i biografen eller eksempelvis tilbyde kørelejlighed, medmindre det sker med forældrenes forudgående accept. 
 • Privat kontakt mellem ledere/trænere og svømmerne via eksempelvis sms, chatrooms, e-mails og lignende er kun tilladt, såfremt det har relevans for klubbens virke.

Omgangstone

 • Ledere og trænere taler pænt til hinanden og til svømmerne og undgår sjofel omtale.
 • Omtale af svømmernes fysiske udvikling er ikke tilladt, medmindre det er relevant for udøvelse af sporten.
Glostrup Svømme Klub
Bestyrelsen
Glostrup 07.03.2012
Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram